Om mig

Som sexåring satt jag kvällarna igenom med papper och penna. När en nyfiken mamma undrade hur det gick för författaren fick hon till svar: ”Lugn, kapitelboken är snart klar!”

Tonåren förflöt i sensommarparker med sällskap av allt som gick att hitta på biblioteket: dagarna fylldes av poesi och kortprosa. Enda drömmen var att finna den självklaraste, mest berörande formuleringen, den som kunde beskriva allt liv jag ville leva, alla färger och kontraster; de många resorna man skulle göra med skrivblocket som närmaste vän.

Och resorna kom och gick, vistelser i södra Spanien och Irland gav stoff till noveller, researtiklar och essäer. Jag fick sedan förmånen att förlora mig i skrivandet genom författarskolan på Ölands folkhögskola. Ett år av alvar följdes av ett studieår på distans vid Amalfikusten, där min fascination för och lätt okritiska kärlek till allt italienskt fick sin början.

Så följde två års studier i filmmanusförfattande med en sejour som dramaturg/lektör. Nyfikenheten ledde mig vidare in i psykologins labyrinter – en kandidatexamen i organisationspsykologi väckte lusten att kombinera skrivande och psykologi. Under samma period drev jag ett eget bokförlag och fick min första diktsamling utgiven. Jag studerade även språkrådgivning och textvård på Linnéuniversitetet.

Efter ett par års arbete som personalspecialist och kommunikatör – med en avstickare till Malta där jag började mitt arbete som frilansjournalist – beslutade jag mig så för att satsa helhjärtat på Skarp Skribent. Ett beslut jag inte ångrat för en sekund.

Drygt trettio år har gått sedan den kaxiga flickan präntade ner sina första kråkfötter och hon gör sitt bästa för att hålla lusten och lekfullheten vid liv. Skrivandet, och att handleda människor i dess labyrinter, är kanske mitt sätt att säga henne ”Lugn, jag ser dig och hör dig. Vi har tid ännu, tid att skapa”.