Kurser

Skarp Skribent leder kurser inom skönlitterärt berättande och reflekterande skrivande. Genom åren har jag gett ett flertal kurser med fysiska träffar, bland annat på Naturum/Läckö Slott. För närvarande erbjuds en onlinekurs i reflekterande skrivande.

reflekterande skrivande på egen hand

Vill du få möjlighet att utforska och formulera dina värderingar, behov och drömmar med pennan i hand? Då är kursen Reflekterande skrivande för dig.

Under 11 veckor fördelat på sex lektioner får du använda skrivandet för att närma dig tidigare erfarenheter och reflektera över ditt liv. Kursen bygger på tankar från såväl läkande skrivande som filosofi, etik och psykologi. Med skrivövningar som hjälp får du tid och möjlighet till självreflektion och tankearbete, något som brukar kallas läkande eller expressivt skrivande. Du får aktivt ta reda på vad som är viktigt för dig och fundera över din vardag och vad du behöver för att må väl. Tanken är också att ge dig en stor dos inspiration och lust att fortsätta skriva på egen hand efter kursens slut. 

Kursupplägg

Kursen är indelad i 6 förinspelade videolektioner med en total kurstid om 11 veckor. Mellan lektionspassen får du hemuppgifter som du gör i lugn och ro och som vi följer upp under träffen efter. Om du vill lägga upp kursen under en längre eller kortare tid än 11 veckor så går det utmärkt – du har fri tillgång till kursen under sex månader.

Teman för lektionspassen:

 • Välkommen till kursen
 • Vem är jag?
 • Mitt arbete
 • Drömmar och mål
 • Hållbar vardag
 • Vikten av vila

DU FÅR:

 • Möjlighet att reflektera över din historia och hur tidigare erfarenheter har format dig
 • Insikt om dina möjligheter och begränsningar och vad som är viktigt för dig
 • Insikt i vad som stressar dig och vad som ger dig energi
 • Nya perspektiv på problem och svårigheter
 • Insikt i rutiner för reflekterande skrivande

support

Under kursens gång kan du när som helst mejla mig som kursledare för teknisk support eller om du har några funderingar.

pris

799 kr. inklusive moms.

respons från TIdigare deltagare

”En mycket inspirerande webbkurs där ”mötet” med Ingrid under lektionerna kändes både äkta och genuint. Avsnitten var enkla och tydliga. Uppgifterna inspirerade, berörde och bidrog till mycket reflektion hos mig.

Anna Backe, kursdeltagare våren 2021

”Den här kursen var helt underbar! Efter en lång svacka med utmattningssyndrom och självtvivel så kom den in i mitt liv vid helt rätt tidpunkt och fick mig att hitta tillbaka till skrivandet och mig själv igen. Jag tyckte verkligen om att den tar avstamp i filosofi, etik och psykologi, vilket gör att den sticker ut från traditionella skrivarkurser, samtidigt som den innehöll mycket varierade och inspirerande skrivövningar. Så inspirerad och peppad igen och kan varmt rekommendera den! 10 av 10!”

Kursdeltagare hösten 2020