Böcker

FALSK GRYNING

»Utsjasade rör vi oss genom världen med armarna sträckta i ett försök att nå varann.«

En kvinna reser till barndomsön Capri för att komma närmare sin son. En mamma med sömnbrist försöker avsluta en krönika innan deadline. En sista vilja överförs från en mor till fem döttrar med ett namnlöst krig i bakgrunden.

Nio berättelser om att förhålla sig, till de vi står närmast och de historier vi får till oss. Om tvåsamhetens och moderskapets villkor och sätt att hantera en kringskuren frihet.

Danskt band, 196 sidor
ISBN: 978-91-527-3581-7
Omslag: Caroline Walker / Violetta skymningar

KÖP HOS DOMANDA FÖRLAG

KÖP HOS BOKUS

”Tack för att jag har fått dela liv med dina karaktärer. Det kändes som att jag själv var närvarande på platserna du beskrivit så levande. Som om jag gjort flera resor och inte bara en. Tack!”

”Jag som i vanliga fall sparkar bakut vid allt som handlar om föräldraskap, barnkärlek och tvåsamhet, fann mig själv ta bilder på fina stycken om just de ämnena. Författaren skriver om det på ett sätt som jag inte hört bland alla klyschor. Beskrivningen av att stå bredvid när ens vänner får barn, i Och man ställer sig framför honom med allt man är var så på pricken. Grät tårar av igenkänning.”


NÄR JAG TOG SLUT

I den här boken får du möta 14 kvinnor som delar sin upplevelse av utmattning. Det är berättelser om ensamhet och tvivel, om kampen för att få rätt hjälp och vägen till ett mer hållbart livstempo. Berättelser som vittnar om ett gränslöst arbetsliv och en tillvaro fylld av måsten – men ännu mer om styrka, livskraft och mod.

Boken vill trösta och peppa de som varit där och ge stöttning till anhöriga. För chefer och medarbetare kan boken användas i samtal som en del i arbetet att förebygga stressrelaterad ohälsa. Den vänder sig också till beslutsfattare i frågor som rör arbetsliv, vård och jämställdhet.

Danskt band, 124 sidor
ISBN: 978-91-519-3443-3
Omslag: Julia Palm

KÖP HOS DOMANDA FÖRLAG

KÖP HOS BOKUS

”Den här boken är resultatet av ett fantastiskt arbete. Deltagarnas berättelser kommer verkligen till liv och visar att det behövs en samhällsomvandling om vi ska få bukt med problematiken kring utmattning.”

Aleksander Perski, docent vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet

”Kvinnornas berättelser är både skrämmande och gripande. När jag tog slut är en välskriven och tankeväckande bok till tröst för andra drabbade och deras anhöriga. Det är också en bok för arbetsledare, politiker och andra makthavare som ytterst bär ansvaret för dagens ohållbara arbetsliv.”

Annette Sjöberg, BTJ-häftet

AFTERGLOW

”I used to enjoy looking at people on the train, sitting in cafes and wondering about the people who were in there. When I was sick, I had no new ideas; like Harry Potter would lose his magical abilities, I didn’t have any powers left in my mind.”

“I don’t understand why we so happily work ourselves to death.”

E-bok, 88 sidor

Paperback, 128 sidor

LÄS MER OCH BESTÄLL


EMBARGO

En prosalyrisk skildring av en hjälparbetares verklighet. En liten bok som lyfter stora frågor.

”Personerna, tiden och miljön skildras helt genom det poetiska språket. Stilen är ung, lätt att ta till sig och upplevs som nyskapande.”

Jonatan Axelsson, BTJ-häftet

”En otroligt exakt och utforskande text. Kontrasten mellan vår nordiska tillvaro och det som finns i fattiga delar av världen beskrivs på ett fantastiskt sätt. Utan bitterhet eller allt för många ord beskriver Ingrid Skarp det som fascinerar och skrämmer oss när vi lämnar vårt hemland.”

Lena Lidén, Tidningen Kulturen

Mjukband, 81 sidor
ISBN: 978-91-978-1470-6

Pris: 100 kr.

BESTÄLL VIA MEJL TILL MIG